هود آزمایشگاهی

درباره عشق

هود آزمایشگاهی

۶ بازديد

هود آزمایشگاهی یکی از اصلی و ضروری ترین تجهیزات آزمایشگاهی است

هود نامی عام برای تمام دستگاه هایی است که کار تهویه را در آزمایشگاه های تشخیصی بر عهده دارند .

ترکیب هود آزمایشگاه این را می رساند که این دستگاه یکی از اجزای سیستم های تهویه آزمایشگاه است.

نوع و روش کارکـرد دستـ


 

گاه های تهویه بر اساس نوع آزمایشـگاه ( آزمایشـگاه های مـواد رادیواکتیـو، شیمیـایی، بیـولوژیک ) متفاوت است 

هود آزمایشگاهی

هود ها هوای آلوده را گرفته و این هوا را یا به خارج تخلیه می کنند یا این که آن را فیلتر کرده و به داخل آزمایشگاه بر می گردانند

.


هود شیمیایی

هود های آزمایشگاهی جهت استریل کردن هوای آزمایشگاه نقش مهمی دارد.

 در آزمایشگاه ها به خاطر بسته بودن محیط  و نبود فضای کافی امکان تبادل هوا بسیار کم است و خطر خفگی بیشتر می باشد.

 اصولاً برای کاهش این میزان عوارض از خود آزمایشگاهی استفاده می کند چون در حین آزمایش باید حتما تبادل گاز و هواکش باشد تا تهویه صورت بگیرد و برخی از گاز ها در هوا با غلظت بالا ترکیب نشوند  به همین منظور هود آزمایشگاهی بسیار مناسب می باشد چون می توان هوای آلوده را به منظور پاکسازی بگیرد و هوای پاک در محیط پراکنده می شود.

هود آزمایشگاهی توسط یک مجرا و  سیستم پیچیده سازماندهی می شود که تمام کارایی این هود توسط مجرا قابل انجام است چون مجرا امکان تبادل و دریافت آلودگی را به دستگاه می دهد.

به منظور افزایش


  • حفاظت کاربر


  • حفظ محیط


  • حفظ مواد

 می باشد که به همین منظور قابل استفاده است هود آزمایشگاهی  بسته به قدرتی که دارد می تواند تا حد امکان از انفجار ناشی تجمع گاز جلوگیری کند.





به طور کلی ، اتوکلاو در دمای 121 درجه سانتی گراد به مدت حداقل 30 دقیقه با استفاده از بخار اشباع تحت حداقل 15 psi فشار کار می کند.

مراحل زیر هنگام استفاده از اتوکلاو باید انجام شود:

  • قبل از شروع استفاده از اتوکلاو آزمایشگاهی ، باید آن را برای مواردی که از چرخه قبلی باقی مانده بررسی کنید.
  • سپس مقدار کافی آب داخل محفظه قرار می گیرد.
  • در حال حاضر ، مواد استریل شده در داخل محفظه قرار می گیرند.
  • سپس درب آن بسته می شود و پیچ ها محکم می شوند تا از هوابندی آن اطمینان حاصل شود و بخاری برقی روشن می شود.
  • سوپاپ های ایمنی برای حفظ فشار مورد نیاز در محفظه تنظیم می شوند.
  • هنگامی که آب داخل محفظه به جوش آمد ، مخلوط هوا و آب اجازه خروج از لوله تخلیه را می دهد تا تمام هوای داخل جابجا شود. هنگامی که حباب های آب از لوله خارج نمی شوند ، می توان جابجایی کامل را تضمین کرد.
  • سپس لوله زهکشی بسته می شود و بخار داخل اجازه می دهد تا به سطوح دلخواه برسد (در بیشتر موارد 15 پوند).
  • پس از رسیدن فشار ، سوت می زند تا فشار اضافی را از محفظه خارج کند.
  • پس از سوت ، اتوکلاو برای مدت زمان نگه داشتن کار می کند ، که در بیشتر موارد 15 دقیقه است.
  • در حال حاضر ، بخاری برقی خاموش است و اتوکلاو آزمایشگاهی اجازه می دهد تا سرد شود تا زمانی که فشار سنج نشان دهد فشار داخل به فشار اتمسفر کاهش یافته است.
  • سپس لوله تخلیه باز می شود تا هوا از خارج وارد اتوکلاو شود.
  • در نهایت ، درب باز می شود و مواد استریل شده از محفظه خارج می شوند.

تجهیزات آزمایشگاهی چیست؟

برای هر آزمایشگاهی چه در محیط های تخصصی مثل آزمایشگاه های تشخیص طبی، آزمایشگاه های خاک و آزمایشگاه های بتن یا آزمایشگاه های کوچکتری مثل آزمایشگاه های مدارس مهم است که بتوانند تمام تجهیزات مورد نیاز آزمایشگاه خود را بدون کم و کاستی در اختیار داشته باشند تا بتوانند بهترین و دقیق ترین نتایج را از انجام آزمایشات خود به دست آورند.

تجهیزات آزمایشگاهی مجموعه ابزارهایی هستند که بدون آنها ما نمی توانستیم کاری جز فرضیه سازی انجام دهیم. اگرچه آزمایشگاه‌های مختلف مجموعه‌های ابزار متفاوتی خواهند داشت، اما برخی از تجهیزات آزمایشگاهی می بایست به صورت عمومی در تمام آزمایشگاه ها وجود داشته باشند . نمونه هایی از این ابزارهای آزمایشگاهی عمومی عبارتند از کامپیوتر، فریزر، انکوباتور، شیکر، هات پلیت، شیشه آلات آزمایشگاهی، ظروف پلاستیکی، PH متر و چندین نوع میکروسکوپ. قطعات تخصصی تر تجهیزات آزمایشگاهی ممکن است شامل اتوکلاو، هود/ایستگاه کاری کشت سلول یا کشت بافت، اسپکتروفتومتر باشد. تجهیزات آزمایشگاهی تخصصی دیگری نیز می‌تواند شامل تجهیزات توالی‌یابی DNA، طیف‌سنج جرمی، فلوسیتومتر، سیستم‌های تصویربرداری، میکروتوم‌ها، ابزار جراحی، تجهیزات بافت‌شناسی یا تجهیزات الکتروفیزیولوژیکی مانند تقویت‌کننده‌های پچ گیره، کشنده‌های پیپت و نرم‌افزار آنالیز باشد.

استفاده صحیح از تجهیزات آزمایشگاهی برای کار ایمن با مواد شیمیایی خطرناک ضروری است. تعمیر و نگهداری و بازرسی منظم تجهیزات آزمایشگاهی جزء ضروری این فعالیت است. بسیاری از حوادثی که در آزمایشگاه رخ می دهد را می توان به دلیل استفاده یا نگهداری نادرست از تجهیزات آزمایشگاهی دانست.

متداول‌ترین خطرات تجهیزات در آزمایشگاه‌ها از دستگاه‌های برقی ناشی می‌شود و به دنبال آن خطرات مربوط به دستگاه‌هایی که برای کار با گازهای فشرده و فشارها و دماهای بالا/پایین است. سایر خطرات فیزیکی شامل خطرات تشعشعات الکترومغناطیسی از تجهیزاتی مانند لیزر و دستگاه های تولید کننده فرکانس رادیویی است. خطرات به ظاهر معمولی مانند سیل ناشی از تجهیزات خنک‌شده با آب، حوادث با تجهیزات و ماشین‌های دوار یا ابزارهای برش و حفاری، نویز شدید، لغزش، سقوط و سقوط، بلند کردن و ارگونومی ضعیف احتمالاً بیشترین فراوانی تصادفات آزمایشگاهی و صدمات.

 

مزایای استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی چیست؟

تجهیزات آزمایشگاهی برای ارتقای سطح زندگی انسان ها و دستیابی به کیفیت های بهتر و پیشرفت های علمی استفاده می شود. در برخی موارد، ارزیابی میدانی ممکن است به عملکرد خاصی برای ارائه بینش و کنترل کیفیت بیشتر نیاز داشته باشد. این عملکردهای ویژه با تجهیزات آزمایشگاهی انجام می شود.

تکرارپذیری و عینیت در طول آزمایش، سهولت تکرارپذیری یک عامل بسیار مهم است – و آزمایشگاه محیط نهایی برای دستیابی به تکرارپذیری است. تکرار تست در شرایط دقیق به شما این امکان را می دهد که تست را بعدا تکرار کنید یا آن را با نمونه های اصلاح شده انجام دهید. متغیرهای اضافی نیز می توانند به عنوان بخشی از روش آزمون مقایسه اضافه شوند. تجهیزات آزمایشگاهی درجه بالایی از عینیت را هنگام مقایسه انواع مختلف نمونه های آزمایشی فراهم می کند.

هنگامی که صاحب یک آزمایشگاه هستید و آن را اداره می کنید، عملکرد تجهیزات آزمایشگاهی شما حیاتی است. نه تنها باید به درستی کالیبره و کار کند، بلکه باید قابل اعتماد باشد.

روشن است که منافع عمومی نیز دراین میان بسیار اهمیت دارد. مصرف کنندگان می خواهند مطمئن شوند که محصولات و خدماتی که خریداری می کنند انتظارات آنها را برآورده می کند و نیازهای خاص را برآورده می کند. کیفیت تجهیزات آزمایشگاهی آزمایشگاه ها و داده های آزمایش معتبر به معنای کالاهای مصرفی با کیفیت و مطابق با استانداردهای قابل اجرا است.

آزمایشگاه ها با بسیاری از چالش های مشابه هر شغلی روبرو هستند. مدیران آزمایشگاه دارای اولویت های مختلفی از جمله رقابت، تجهیزات آزمایشگاهی، توسعه کارکنان و خرید تجهیزات آزمایشگاهی هستند.

گاهی اوقات تصمیماتی که بر سلامت و ایمنی عمومی تأثیر می گذارد، مانند تصمیم یک تولید کننده مواد غذایی که خوردن آن بی خطر است یا یک سازنده اسباب بازی تصمیم می گیرد که یک اسباب بازی خاص برای کودکان بی خطر است.

همچنین می تواند منجر به تصمیمات نظارتی مانند امتناع از ورود یک محصول به کشور به دلیل داشتن مقادیر زیادی سرب یا برخی آلاینده های دیگر، یا ممنوعیت یک ماده شیمیایی به دلیل خطر جدی آسیب رساندن به مردم و محیط زیست شود.

همه این تصمیمات و بسیاری از موارد دیگر به نتایج آزمایشات آزمایشگاهی متکی هستند. در این مرحله است که تجهیزات آزمایشگاهی و ملزومات آزمایشگاهی مهم شناخته شده و نحوه خرید تجهیزات آزمایشگاهی مانند ساخت و مدل و مشخصات فنی و دقت تجهیزات آزمایشگاهی مورد بررسی قرار می گیرد.

 

خرید انکوباتور آزمایشگاهی

 

یکی از نکات مهم در خرید انکوباتور آزمایشگاهی توجه به همدمایی در محفظه داخلی است. چرا که نبود همدمایی بین نقاط مختلف چمبر میتواند باعث اختلاف دمایی زیاد بین نقاط مختلف انکوباتور شده و در نتیجه باعث اختلال در آزمایش شود. در این خصوص میتوان از فن سیرکوله جهت بهره بردن از همدمایی بهتر استفاده کرد. البته لازم به ذکر است که وجود فن سیرکوله به تنهایی نمیتواند موجب همدمایی شود:

دسته بندی کلی تجهیزات آزمایشگاهی به شرح زیر است:

  1. شیشه آلات آزمایشگاهی
  2. دستگاه های آزمایشگاهی
  3. لوازم آزمایشگاهی(وسایل آزمایشگاهی)
  4. مواد شیمیایی

 

1- شیشه آلات آزمایشگاهی

شیشه آلات آزمایشگاهی یکی از پرکاربرد ترین تجهیزات در آزمایشگاه ها می باشد و در همه ی آزمایشگاه با توجه به نوع آزمایش استفاده می شود.

شیشه آلات آزمایشگاهی در اندازه و شکل های مختلف تولید و بفروش می رسد، از معروف ترین برند هایی که در زمینه شیشه آلات آزمایشگاهی فعالیت می کنند عبارتند از شات دوران آلمان، تی جی ای آلمان، آلا فرانسه و انگلستان، که تمامی این محصولات این نوع شرکت ها توسط گروه تجهیزات آزمایشگاهی زرین پیرکس تهیه شده و برای خرید در سایت قرار گرفته که در ادامه با 3 نوع از پرکاربرد ترین آن ها آشنا می شویم.

الکل سنح (اتانول سنج)

الکل سنج (اتانول سنج) وسیله ای شیشه ای با رنج اندازه گیری صفر تا 100 درصد است که در آزمایشگاه های مختلف استفاده می شود، این وسیله مقدار الکل را در مایعات و محلول های آزمایشگاهی اندازه گیری می کند مقدار آن را به صورت درصد نشان می دهد.

در حال حاضر الکل سنج توسط شرکت های مختلف فرانسوی، چینی، روسی و آمریکایی تولید و بفروش می رسد، هر کدام از این نوع الکل سنج ها از جنس های مختلف ساخته شده اند که بنا به دقت خوانش مورد نیاز می توان از آن ها استفاده کرد.

بالن آزمایشگاهی (فلاسک آزمایشگاهی)

بالن آزمایشگاهی (فلاسک آزمایشگاهی) یکی از پرکاربرد ترین ابزار ها و شیشه آلات آزمایشگاهی در آزمایشگاه هاست که در دو نوع شیشه ای و پلاستیکی ساخته می شود، فلاسک های آزمایشگاهی در نوع های مختلف تولید می شود که هر کدام از آن ها کاربرد های خاص خود را دارند.

ارلن آزمایشگاهی

ارلن آزمایشگاهی یکی دیگر از شیشه آلات آزمایشگاهی پرکاربرد است که به برای نگهداری مایعات و محلول ها و یا چوشاندن آن ها استفاده می شود، ارلن ها از نوع های مختلفی تشکیل شده است، مانند ارلن دهانه پهن که برای نگهداری مایعات استفاده می شود، ارلن دهانه باریک که برای مخلوط کردن و چوشاندن محلول ها استفاده می شود، ارلن خلاء که برای جداسازی مواد جامد یا ناخالصی ها از فاز مایع استفاده می شود، ارلن بیودی (lodine flask) که برای کاربرد های یئومتری یا واکنش هایی که در آن ید اکسید وجود دارد استفاده می شود.

کاربرد های ارلن آزمایشگاهی

  • گرم کرد و چوشاندن نمونه ها
  • مخلوط کردن نمونه ها و تیتراسیون
  • نگهداری محلول ها و نمونه های آزمایشگاهی
  • آماده سازی محیط کشت و تهیه کشت میکروبی و سلولی

منبع

ریشه

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.